PET-FIT
Het vlees van Pet-Fit is zowel op smaakgebied als op kwaliteit, comfort en hygiëne een topproduct. Zeg maar gerust, beter kunnen we het niet maken. Het heeft het goede van vers rauw vlees en de gebruiksvriendelijkheid van brokvoeding. Pet-Fit is 10 jaar geleden ontwikkeld in Noord Duitsland door Angela en Götz Pohl. Zij wilden de eigen honden op gezonde, natuurlijke en chemievrije wijze voeden en gingen op onderzoek uit. Het verbaasde hen dat er weinig tot niets op de markt te vinden was en zo besloten ze om dit, in samenwerking met dierenartsen, zelf te gaan bereiden. Sinds die tijd is Pet-Fit in Duitsland een begrip en wordt het vlees daar niet alleen door teampartners maar ook door diverse grote dierenklinieken aangeprezen en verkocht. Na Duitsland volgde Oostenrijk en nu gelukkig dus ook in Nederland.
Het rauwe spier- en orgaanvlees wordt samen met een klein beetje groenten, fruit en andere belangrijke ingrediënten ingeblikt en behoedzaam in stoomketels licht gegaard, zodat de natuurlijke vitaminen en mineralen worden behouden en de schadelijke bacteriën worden geëlimineerd. Wij bieden diverse dier(eiwit)soorten aan, zodat er voldoende variatie voor uw huisdier beschikbaar is. Aan het vlees worden uiteraard geen kunstmatige vitaminen, conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen, vulstoffen, dierlijke bijproducten en bindmiddelen toegevoegd. Daarnaast is het vlees goedgekeurd voor menselijke consumptie, zodat je zeker weet dat de kwaliteit altijd optimaal is. Pet-Fit is trots op haar voeding en derhalve staat op ieder blik exact vermeld hoe de verhoudingen tussen spier- en orgaanvlees zijn en welke andere ingrediënten er zijn gebruikt. Elke variant bevat een zorgvuldig samengestelde combinatie van 65-75% spier- en orgaanvlees aangevuld met een beetje groenten, fruit en andere ingrediënten, zoals onder andere rijst, aardappel, kwark, yoghurt, havervlokken en distelolie om tot een complete en hoogwaardige maaltijd te komen, waaraan u niets meer hoeft toe te voegen. Door de bereidingswijze van Pet-Fit bent u verzekerd van een 100% natuurproduct, dat geen gezondheidsrisico voor noch de mens als het dier vormt. Pet-Fit voldoet aan de hoogste standaard voor hygiëne en kwaliteit (ISO 9001 en HACCP gecertificeerd) en de menu’s worden vrijwillig en regelmatig door laboratoriums gecontroleerd op de aanwezigheid van de juiste vitaminen en mineralen.
BROK
Het idee om brokken te maken zou zijn ontstaan door Prof. Dr. W.F Donath die rond de jaren ’30 boeken schreef over hondenvoeding. Daarin gaf hij aan dat een gezonde maaltijd voor een hond bestond uit rauw spiervlees, organen, botten en een klein beetje groenten. In, voor en ook nog na deze periode aten veel honden met de pot mee, echter het dure vlees werd met name door de mens opgegeten en hierdoor ontstonden voedingstekorten. Het idee van de heer Donath was om een aanvulling op deze tekorten te ontwikkelen en de ‘brok’ werd geboren. Vandaag de dag geven we standaard deze voeding, we weten zelfs niet meer beter. De commerciële diervoedingsindustrie speelt hier heel handig op in en geef ze eens ongelijk, met 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten in Nederland hebben we het over een miljardenindustrie. Er is dan ook een enorme variëteit aan droge voeding op de markt, niet alleen van verschillende fabrikanten met verschillende smaken, maar ook voor elke levensfase, verschillende rassen, van klein tot groot en voor ziekten en kwalen. Gelukkig beseft men zich steeds meer dat deze eenzijdige voedingsbron vaak tekort schiet op het gebied van goede enzymen en voedingsstoffen en wint het voeren van vlees langzaam maar zeker terrein. Waarom wij geen voorstanders zijn van brokvoeding, kun je onder andere lezen door op de volgende link van Dierbewust te klikken: De waarheid over brokvoeding en zien in deze rapportage over dierlijke bijproducten van de keuringsdienst van waarde.
BARF
BARF is de afkorting voor “Bones and Raw Food” of “Biologically Appropriate Raw Food”. Het is een kreet die min of meer gelanceerd is door de Australische dierenarts Ian Billinghurst, schrijver van onder andere het boek Give Your Dog a Bone. In Nederland gebruiken wij de term BARF voor het zelf samenstellen van rauwe, verse voeding voor de hond en de kat. Het samenstellen van een volledig en goed carnivorendieet is een klus waar niet iedereen voor is weggelegd. Het vergt tijd, kennis, aandacht, ruimte (vriezer en aparte keuken in verband met besmettingsgevaar) en een sterke maag. Indien men aan deze criteria kan voldoen, is BARF een zeer goede voedingswijze. Voor de mensen die BARF’en heeft Pet-Fit, in plaats van de volledige menu’s, blikken in haar assortiment die bestaan uit puur vlees. Het puur vleesassortiment bevat Paard, Rund, Gevogelte en Ossenhaas. Ideaal om mee te nemen op vakantie. Daarnaast is deze variant uitermate geschikt voor eliminatie-diëten en het uitsluiten van voedingsstof-intoleranties.
KVV
KVV staat voor (rauw en ingevroren) kant en klaar vers vlees. Het vlees betreft vaak gemalen vlees inclusief botten. Er zijn vele merken en diversen soorten op de markt en daardoor is het is opletten geblazen om het kaf van het koren te scheiden. Er is veel verschil in vleeskwaliteit tussen de verschillende merken en veel fabrikanten geven geen exact ingrediëntenoverzicht noch de verhoudingen tussen spier- en orgaanvlees op de verpakking aan. Hierdoor blijft het onduidelijk wat je nu precies voert. De herkomst en kwaliteit van het vlees zijn echter wel belangrijk. Is het vlees goedgekeurd voor menselijke consumptie? Indien het niet staat aangegeven, dan is het antwoord hierop vrijwel zeker nee. Vlees wordt door experts van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteiten willekeurig gekeurd en getest op ziektes en hoeveelheden chemicaliën schadelijk voor de mens (zoals ontwormingsmiddelen, groeihormonen, antibiotica et cetera). Wanneer 1 of meerdere van deze stoffen wordt aangetroffen in een ‘niet toelaatbare dosis’, wordt het afgekeurd voor menselijke consumptie. Het afgekeurde vlees wordt echter niet uit de handel gehaald maar verwerkt door een destructiebedrijf en teruggezet in de markt als diervoeder.